Active Directory Replikáció (sok fejezetben) 1.

Úgy látszik mostanában kijut nekem a jóból. Ez a történet kicsit durvább mint az előző Exchange-es ügy.
Alapvetően nagyon szeretnék fejlesztgetni, van egy nagy rakás ötletem amit gyanítom többen szívesen vennének, de helyette napjaim, heteim mennek el valami rendszer szintű cirkusszal. Ez a történet is ilyen.
Nagyjából másfél éve egy a Windows 2000-ben általam elkövetett baromság miatt elkezdtem egy Windows Server 2003-as infrastruktúra felépítését a cégcsoportunknál nulláról. Jelenleg egy nagy rakás DC-ből, tartományokből és több telephelyből álló AD erdővel rendelkezünk. Mindez megfejelve Exchange-ekkel, SQL szerverekkel, stb.
Mintegy két hónapplal ezelőttig kissebb problémákkal a dolog stabilan és megbízhatóan működött.
Két hónappal ezelőtt az egyik cég egyik telephelyét elköltöztettük (hozzáteszem, nem ez volt az első költözés és az eddigiek rendben lezajlottak).
Ezzel a költözéssel párhuzamosan döntés született, hogy a jelenlegi telekom szolgáltatónktól könnyes búcsút veszünk (én leginkább pezsgődurrogtatással tudnám érzékeltetni az eseményt). Az újonan létrejött telephelyünket már az új szolgáltatóval akartam a rendszerbe bekötni. A telephelyen nem is volt gond, de a központban nem készültek el időre (azt mondták, hogy két három napot fognak csúszni, ehhez képest még ma sincs kész, de ez egy másik történet), ezért azt találtam ki, hogy VPN-en kötöm össze a telephelyeket, amire beizzítottam két régi Celeron 400-as vasat Linuxal, OpenSWAN-nel.
A költözés lezajlott, hurrá, hurrá minden működik!
Majd néhány nap múlva, közlik a telephelyen az emberkék, hogy nem megy a levelezés. Belenézek az Exchange-be, a Queue tele. További körbenézés, Event Log tele KCC és Replikációs hibákkal. Óriási gáz van…
(folyt köv)
Reklámok
Kategória: Computers and Internet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s