Exchange mobil szinkronizáció

Elég régen foglalkoztat a gondolat, hogy szinkronizáljuk a nem Microsoft operációs rendszert futtató hordozható cuccokat (telefon, PDA, stb.) az Exchange szerverrel. Ennek kapcsán megpróbálkoztam néhány cuccal.
Az első ilyen élményem egy Palm Treo 650-es volt ami a beépített (Microsoft-tól licenszelt) kliensével különösebb erőfeszítés nélkül volt hajlandó szinkronizálni. Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy valahogy a címjegyzék kimaradt a szórásból, így azt nem képes szinkronizálni.
A másik áldozatom egy Sony-Ericsson P900. Már korábban találtam a neten egy terméket amivel megoldható lenne a szinkronizálás, de olyan két hónapja húzom halasztom a próbát (akkor kaptam kölcsön a készüléket és azóta is a polcon hevert nálam). Tegnap jött a levél a szoftver gyártójától, hogy megjelent a termék új verziója. Ezen felbuzdulva ma hajnalban nekiugrottam. Mintegy két órás küzdés után sikerült életre lehelnem.
Most nem akarok egy szokásos, hogyan szívtam nagyot cikket írni, összesen az volt a baj, hogy a szolgáltató GPRS beállításánál egy olyan access point volt megadva amin lehetett netelni, működött rajta az OMA, ugyanakkor az ActiveSync nem. Hogy ez, hogyan lehetséges azt nem tudom, gondoltam valami trükkös tűzfal beállításra a szolgáltatónál, de ez eléggé kétséges tekintve, hogy mind az OMA mind az ActiveSync forgalom SSL-en megy. Ha leszámítom ezt a kis GPRS-es gondot akkor mintegy 10-15 perc alatt össze lehet rakni a dolgot mindenféle varázslás nélkül. Szinkronizálta a leveleket, a naptárat és a névjegyeket. Azt kell mondjam, hogy elégedett vagyok a dologgal.
Támogatott eszközök:
 
A cucc a DataViz RoadSync névre hallgat. Próbaverziót itt lehet igényelni:
 
Jelzem, hogy a fenti céghez semmi közöm, csak hátha érdekel valakit (saját tapasztalatból tudom, hogy jó néhány vezetőt nem lehet róla meggyőzni, hogy Windowsos PDA-t használjon pl. Nokia Communicator helyett)
Kategória: Exchange | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s