Windows XP Automatikus frissítés

Néhány hete több gépen küzdök azzal a problémával, hogy a bejelentkezés után némi rövid idő elteltével a Windows XP gyakorlatilag megáll, a processzor 100%-on és a gép tökéletesen használhatatlan.
Az viszonylag gyorsan ki is derült, hogy a gondot az automatikus frissítés okozza. Ezen kívül az is kiderült, hogy a probléma ismert és van hivatalos megoldás a Microsofttól:
Az utóbbi cikkben leírt hotfixet telepítettem is az összes olyan gépen ahol a hiba előállt, de láthatóan nem oldódott meg a probléma. A gépek újraindítás után egy-két perccel újra 100%-os processzorterheléssel mentek. Általában vártam jó tíz percet, hátha ennyi idő elég ahhoz, hogy letöltse a szükséges javításokat, de nem javult meg, így általában letiltottam az automatikus frissítést, hogy lehessen dolgozni.
Ennek a bejegyzésnek valahol itt lenne a vége azzal, hogy várjuk hátha lesz valami jobb megoldás a problémára.
Itt jön be a képbe az édes jó atyám, aki egy tökéletes informatikai analfabéta. Számítógépe ugyan van, de az is több éves küzdésbe került nála elérni, hogy legalább az internetet tudja használni.
Természetesen az ő gépén is előadódott a fenti probléma így nála is kikapcsoltam az automatikus frissítést.
Néhány nap múlva hívott telefonon, hogy megjelent valami figyelmeztető buborék, hogy ki van kapcsolva ez-meg-az. Fogta magát és visszakapcsolta. Itt kezdtem el fogni a fejem. Arra gondoltam, hogy át kell mennem hozzá, mert nem működik, de tévedtem.
Történt ugyanis, hogy valamiért egy bő órára magára hagyta a gépet, és amikor leállította elkezdett neki frissítéseket telepíteni. Hurrá!
Tehát megvan a megoldás. Gyorsan ki is próbáltam itthon az UMPC-men amin szinten jelentkezett a probléma. Az automatikus frissítés visszakapcsolása után magára hagytam egy éjszakára, és láss csodát települtek a frissítések és már nem áll 100%-on a processzor.
Reklámok
Kategória: Windows | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

18 hozzászólás a(z) Windows XP Automatikus frissítés bejegyzéshez

 1. Zoltan szerint:

  Hali,
   
  Hát igen, ezt ki is hagytam a cikkből, hogy természetesen mindegyik gépen Microsoft Update megy a Windows Update helyett. Ráadásul kicsit revidiálnom kell magam, mert ugyan telepítette a frissítéseket, de a gép következő indításakor újra 100%-on ment a proci. Most vagy visszakapcsolom a Windows Update-re, vagy kikapcsolom az autoupdate-et. Azt hiszem meg fogom próbálni eszkalálni a problémát az MS felé.
   
  üdv,
  Zoli

 2. HU szerint:

  Sajnos WSUS-nál is ez a probléma. Képzeld el amikor reggel céges hálózatban elkezdenek  a telefonok csörögni, hogy nem tudnak az emberek dolgozni. 

 3. Zoltan szerint:

  Hali,
   
  Találtam mégegy ötletet a dolog megoldására, de ezt még nem tudtam kipróbálni:
  http://www.msw.hu/cikkek/42/svchost_exe_-_100_cpu-hasznalat_megoldas.html
   
  üdv,
  Zoli
   
   

 4. admin_agent szerint:

  Nálunk csak azokon a gépeken jelentkezett a hiba, ahol Office 2003 van telepítve. Van valami fejlemény? Mert nálunk továbbra is jelentkezik a hiba, az scvhost 99%-ra terheli a processzort. 

 5. Zoltan szerint:

  Hali,
   
  1. Azt olvastam a WSUS blogban, hogy a 927891-es hotfix és a 3.0-ás Windows Update kliens ami a 3.0-ás WSUS-al jön együtt megoldja az egész problémakört:
  http://blogs.technet.com/wsus/archive/2007/04/28/update-on.aspx
  2. A 927891-es hotfixből láthatóan május 18-án kiadtak egy újabbat (újabb msi.dll, mint ami mondjuk két hete fent volt).
   
  üdv,
  Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s