Microsoft Device Emulator – Hálózat

Korábban már írtam a Microsoft Device Emulatorról és arról, hogyan lehet egy működő WM6-os környezetet összehozni:
Akkor nagy gondot okozott az emulator image beszerzése, ugyanakkor az emulátor alá hálózatot csinálni olyan egyszerű volt, hogy alig írtam róla. Mára a helyzet megfordult. Az emulator image mindenféle hókusz-pókusz nélkül beszerezhető, ugyanakkor a hálózattal lehetnek gondok.
Ahhoz, hogy a Device Emulatorunk működjön, le kell töltenünk a Device Emulator 3.0-át és a Windows Mobile 6-os image-eket. Ezeket feltelepítve és a következő paranccsal indítva már működik is az emulátorunk:
"C:\Program Files\Microsoft Device Emulator\1.0\DeviceEmulator.exe" "C:\Program Files\Windows Mobile 6 SDK\PocketPC\Deviceemulation409\PPC_USA_GSM_VGA_VR.bin" /cpucore ARMv5 /flash C:\devemu\flash.rom /memsize 256 /battery /batterycharge 100 /s "c:\devemu\wm6.ss" /sharedfolder "c:\devemu\share" /video 480x640x16
Akkor most csináljunk hálózatot. Először megpróbáltam letölteni a szükséges Virtual Machine Network Drivert. A download centerben az driver helyett egy szövegfájlt találtam, hogy ezt a letöltést visszavonták. Ha szükségem van a hálózati meghajtóra, akkor telepítsem fel a Virtual PC 2007-et. Na puff neki. Sad A gép, amin az egész mutatványt előadtam, eleve egy virtuális gép ami a Virtual PC 2007-ben fut, így nem fogja engedni, hogy telepítsek bele egy másik Virtual PC-t. Ezzel a megoldással nem is próbálkoztam tovább.
Ezek után jött az ActiveSync. Felraktam, nem látták egymást. Hosszas kísérletezés és utánaolvasás után a következő lett a megoldás:
1. Lőjük le az ActiveSync processt: A taskmanagerben a wcescomm.exe
2. Regisztráljuk a Device Emulator könyvtárában lévő SERDMAAsPlugin.dll-t a regsvr32-vel
3. Indítsuk el az ActiveSync-et
4. Az ActiveSyncben a File/Connection Settings dialógus ablakban pipáljuk ki az Allow connections to one of the following checkboxot és a listából válasszuk ki a DMA-t (vigyázat, ez lesz az utolsó bejegyzés a rakás com port után)
5. Indítsuk el a Device Emulatort a fenti paranccsal
6. Indítsuk el a Device Emulator Managert
7. Keressük meg az épp futó emulátorunkat. Jó eséllyel az Others alatt lévő egyetlen bejegyzés lesz az. Nyomjunk rajta egy jobb egérgombot és a menüből válasszuk ki a Cardle opcitót. Kész is vagyunk.
Letöltések:
Kategória: Computers and Internet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s