Active Directory Replikáció (sok fejezetben) 2.

Nézzük meg, hogy mi változott. Csak a költözés történt, tehát némi gondolkodás után a VPN-t teszem felelőssé a dologért. Mind a két VPN gépet újraindítom, távoli szervert újraindítom. Hibák eltünnek, béke van. Nem is kezdek nyomozni, hiszen egy-két nap még és a VPN-t leváltja a bérelt vonal.
Eltelik néhány nap…
A replikáció megint bedől. Hiszti a szolgáltatónak, hogy miért nincs még bérelt vonal. Azért elkezdek nyomozni. Észreveszem, hogy a távoli telephelyen lévő DC-ről hiányzik az az RPC beállítás ami szükséges, hogy a tűzfalon keresztül tudjon menni a többi DC felé. Elvileg ezt annak idején beállítottam, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Beállítom, újraindítom megjavul.
Újabb néhány nap…
Megint bedől. Nézelődök. Észreveszem, hogy a tűzfal (Ami a DC-ket is elválasztja egymástól) iszonyat lassú (azt érzem, hogy megérett már a cserére). Próbálok rátelnetelni a rajta futó SMTP-re. Válasz nincs, vagy hihetetlenül lassú. Itt valami gáz van. Megnézem, a vinyó majdnem tele. Kolléganő takarít. Sikerült a spam-el és a víruskaranténnal televágni a vinyót. Megvan a bűnös (gondolom én).
Újabb néhány nap…
Megint bedől. Kezdem rezignáltan kezelni a dolgot. Rohadt nehéz olyasmit hibakeresni, ami néha működik, néha pedig nem. Most már nem csak a távoli DC borul meg, hanem a központi telephelyen ugyanennek a cégnek a másik DC-je is. Kétségbeesett telefon a szolgáltatónak, hogy marha nagy gáz van, csinálják már meg azt a vonalat. Keresgélés a KB-ben. A kolléganőm azt találja, hogy a Windows Server 2003-ban levették a replikációs timeout-ot 45 percről  Csak sokszori újraindítás segít.
(folyt köv.)
Kategória: Computers and Internet | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás